Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Οργανώστε τη ντουλάπα σας για το χειμώνα

closet Οργανώστε τη ντουλάπα σας για το χειμώνα 

Η ψύχρα του Οκτώβρη σίγουρα ανάγκασε ακόμα και τους πιο γενναίους της παρέας να αναζητούν κάποιο μακρυμάνικο ή έστω μια ζακετούλα για να μη σηκώνεται η τρίχα στο χέρι από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Κι αυτό φυσικά σημαίνει πως έφτασε η ώρα να βγάλουμε τα χειμερινά μας ρούχα και να οργανώσουμε τη ντουλάπα μας εκ νέου για το χειμώνα που ακολουθεί.

Θα χρειαστεί σίγουρα να αφιερώσουμε μια μέρα για την οργάνωση της ντουλάπας μας οπότε βάλτε ένα χρονοδιάγραμμα και επιλέξτε μια ημέρα που θα την αφιερώσετε στη ντουλάπα σας. Μπορεί να χρειαστεί να πλύνετε κάποια ρούχα για να φρεσκαριστούν και να σιδερώσετε ακόμη περισσότερα οπότε φροντίστε να μη φορτώσετε την ημέρα σας με πολλές άλλες υποχρεώσεις.

Αρχικά βγάλτε μέσα από την ντουλάπα τα καλοκαιρινά σας ρούχα και αποθηκεύστε τα στην αποθήκη ή σε κούτες πάνω στην ντουλάπα, κάτω από το κρεβάτι, στο πατάρι ή ότι άλλο σας βολεύει ανάλογα με τους χώρους του σπιτιού σας. Κρατήστε έξω μερικά κοντομάνικα t-shirt, θα σας χρειαστούν κάποιες ηλιόλουστες ημέρες του φθινοπώρου ή της άνοιξης.

Επιλέξτε τα χειμωνιάτικα ρούχα που δεν φορέσατε σχεδόν καθόλου περσι και βάλτε τα σε μια άκρη. Το πιθανότερο είναι να μην τα φορέσετε ούτε και φέτος. Από αυτά διαλέξτε ποια θα χαρίσετε και ποια θα πετάξετε. Πιθανότατα να θέλετε να κρατήσετε κάποια κομμάτια όμως φροντίστε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα.

Σε μια άλλη στοίβα, βάλτε όσα ρούχα δε σας χωράνε πλέον. Προσθέστε και εκείνα τα καινούργια ρούχα που αγοράσατε με τη σκέψη πως θα χάσετε 4-5 κιλάκια για να σας χωρέσουν. Διαλέξτε ποια από αυτά θα χαρίσετε και τα υπόλοιπα βάλτε τα πίσω στην αποθήκη ή το πατάρι σας. Αν χάσετε κιλά θα τα τακτοποιήσετε εκ νέου στην ντουλάπα σας. Σε διαφορετική περίπτωση, την πιθανότερη δηλαδή, δε θα πιάνουν χώρο στην ντουλάπα σας χωρίς λόγο.

Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξετε τα ρούχα που είναι πλέον εκτός μόδας και δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναφορέσετε. Ξεφορτωθείτε τα χωρίς πολλές σκέψεις. Αν λυπάστε κάποια κομμάτια και θεωρείτε πως έχουν συλλεκτική αξία αποθηκεύστε τα κάπου αλλού αλλά μη τα βάλετε στη ντουλάπα σας.

Πετάξτε τις ξεχαρβαλωμένες, σπασμένες κρεμάστρες σας. Δε υπάρχει λόγος να κρεμάτε τα ακριβά σας ρουχαλάκια σε κρεμάστες που μπορεί να έχουν αιχμηρές άκρες κι ακόμα περισσότερο σε κρεμάστες από τις οποίες τα ρούχα θα γλυστρίσουν και θα πέσουν στον πάτο της ντουλάπας σας.

Βάλτε στη μια άκρη της ντουλάπας σας τα ρούχα που δε φοράτε συχνά αλλά τα χρειάζεστε για γάμους, κηδείες, επίσημες εξόδους κλπ, και στριμώξτε τα εκεί. Όταν τα χρειαστείτε θα τα εντοπίσετε εύκολα όμως δε χρειάζεται να βρίσκονται μαζί με τα ρούχα που φοράτε κάθε μέρα.

Χωρίστε τα ρούχα σας ανα είδος και κρεμάστε τα χωριστά. Έτσι θα είναι ευκολότερο να διαλέξετε ένα μπλουζάκι από όσα διαθέτετε αντί να ψάχνετε ανάμεσα σε παντελόνια και φούστες για να το εντοπίσετε.

Αν η ντουλάπα σας διαθέτει ράφια, τοποθετήστε στα ράφια χωρισμένα ανα κατηγορία τα ρούχα που δε τσαλακώνουν. Διάφορα πουλόβερ και τζην μπορούν να τακτοποιηθούν εύκολα με αυτό τον τρόπο.

Μη κρεμάτε τσάντες, κασκόλ, φουλάρια ή άλλα αξεσουάρ σε κρεμάστες μέσα στη ντουλάπα σας, πιάνουν πάρα πολύ χώρο. Επιλέξτε κάποιο ράφι της ντουλάπας σας για να τα τοποθετήσετε.

Αδειάστε πάνω στο κρεββάτι σας τα συρτάρια με τα εσώρουχα και τις κάλτσες. Απομακρύνετε τα φθαρμένα κομμάτια για να αδειάσει ο χώρος σας. Χωρίστε τα ανα κατηγορία και βάλτε τα σε διαφορετικά συρτάρια ή αν δεν έχετε πολλά συρτάρια χωρίστε νοητά το συρτάρι σας σε τρία τμήματα και βάλτε στη μια ακρη τις κάλτσες, στην άλλη τα εσώρουχα και στη μέση τα φανελάκια σας. Στο πίσω μέρος του συρταριού σας βάλτε τα αχρησιμοποίητα εσώρουχα και κάλτσες ενώ μπροστά μπροστά βάλτε τα ήδη χρησιμοποιημένα. Έτσι θα μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα καινούργιο ζευγάρι κάλτσες χωρίς να ανακατεύετε όλο το συρτάρι σας για να το εντοπίσετε.

Τέλος σας ευχόμαστε καλό κουράγιο και φυσικά… καλό χειμώνα!


1 σχόλιο: