Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ετοίμασε ένα Ρομαντικό Δείπνο

Δεν χρειάζεται να είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο για τον σύντροφο σου! Δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσεις μία πολύ ρομαντική ατμόσφαιρα για ένα απολαυστικό δείπνο αρκεί να ακολουθήσεις τα εξής: 

Μέρος 1 ο:
Σχεδιασμός και ετοιμασίες
Δώσε λίγες ημέρες πριν μία πρόσκληση για τον σύντροφο σου, ώστε να τον καλέσεις για δείπνο. Είναι πολύ καλύτερο από το να τον καλέσεις τηλεφωνικά. Διάλεξε ένα ωραίο φύλλο χαρτί, βάλε επάνω λίγο από το άρωμα σου(Οι γυναίκες μπορούν να βάλουν και ένα αποτύπωμα των χειλιών τους) και πρωτότυπο περιεχόμενο.

Διάλεξε
τι θα φτιάξεις
Είναι καλό να βάλεις όλη τη τέχνη μαγειρικής που διαθέτεις για να φτιάξεις κάτι πρωτότυπο. Ιδέες για συνταγές μπορείς να βρεις στην αντίστοιχη ενότητα του On y love . Μην ξεχάσεις το κρασί! Αν βέβαια δεν ξέρεις να μαγειρεύεις, μην αγχώνεσαι. Πάρε κάτι καλό από έξω και ζέστανε το. Η ουσία ενός ρομαντικού δείπνου δεν εξαντλείται στο φαγητό… Φρόντισε τα φαγητά να είναι έτοιμα την κατάλληλη ώρα.
 
Τι να φορέσεις
Προσπάθησε να εντυπωσιάσεις. Δώσε έναν πιο επίσημο τόνο στη βραδιά, φορώντας κάτι καλό, σαν να επρόκειτο να βγείτε σε ένα εστιατόριο. Είναι αυτονόητο ότι θα έχεις φτιάξει τα μαλλιά σου και θα έχεις βάλει τα παπούτσια σου και το άρωμα σου.

Προετοίμασε το τραπέζι.
Δεν θα πρέπει να τρέχεις τελευταία στιγμή. Το τραπέζι πρέπει να είναι έτοιμο τη στιγμή που θα μπαίνει ο σύντροφος σου. Στρώσε το τραπέζι με ένα ωραίο τραπεζομάντιλο, τοποθέτησε τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα και όλα τα υπόλοιπα στην κατάλληλη θέση, ώστε το τραπέζι να χρειάζεται μόνο σερβίρισμα τη στιγμή που θα μπει ο σύντροφος σου.

Μέρος 2 ο 

Σχεδιάζοντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα
Σε αυτό το μέρος βρίσκεται η ουσία ενός ρομαντικού δείπνου. Ρομαντικός είναι ο χώρος που θα ανεβάσει την ερωτική σας διάθεση στα ύψη.
Καθάρισε και συμμάζεψε
Δεν νοείται ένα ρομαντικό δείπνο σε ένα βρώμικό ή ακατάστατο μέρος. Τα πάντα στο χώρο πρέπει να λάμπουν, ιδίως γύρω από το τραπέζι.
Δημιούργησε τον κατάλληλο φωτισμό
Τα φώτα σε μία ρομαντική ατμόσφαιρα πρέπει να μην είναι έντονα. Διάλεξε χαμηλό και απαλό φωτισμό ίσως από ένα φωτιστικό. Αν δεν διαθέτεις φωτιστικό υπάρχει και η λύση των κεριών που θα τα προμηθευτείς ούτως ή άλλως για να φτιάξεις ατμόσφαιρα.
Αρωμάτισε το χώρο
Διάλεξε απαλά και ερωτικά αρώματα χώρου. Μην κάνεις υπερβολές και μετά αναγκαστείς να ανοίξεις το παράθυρο!
Μην ξεχάσεις τα κεριά
Τα κεριά χαρίζουν ένα πολύ ερωτικό τόνο στην ατμόσφαιρα. Το καλύτερο είναι να έχεις πάνω στο τραπέζι ένα ή δύο κηροπήγια και να απλώσεις διάφορα κεριά στο χώρο. Τα κεριά δημιουργούν μία πολύ καλή αντανάκλαση πάνω στα δέρματα που θα σας διεγείρει ! Επίσης , δείχνουν ένα πολύ ρομαντικό χαρακτήρα.
Βάλε ερωτική μουσική
Η εύκολη λύση είναι να βάλεις έναν ερωτικό σταθμό, αν και δεν είναι ότι καλύτερο. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου CD με ερωτικά τραγούδια. Το Onlylove διαθέτει αντίστοιχη ενότητα την οποία μπορείς να συμβουλευτείς!
Κλείσε ή απομάκρυνε κάθε τι που μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή
Απόφυγε κάθε τι μπορεί να σας διακόψει από το ρομαντικό δείπνο: Κλείσε την τηλεόραση και το τηλέφωνο, βάλε τους λογαριασμούς στο συρτάρι, κλείσε την πόρτα και τα παράθυρα…
Στόλισε το χώρο
Αρκούν λίγα τριαντάφυλλα για να κάνεις τον χώρο παραδεισένιο. Μπορείς να σκορπίσεις ροδοπέταλα επάνω στο τραπεζομάντιλο, ή να βάλεις ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο τραπέζι. Μπορείς επίσης να φτιάξεις κάποιες καρδιές για να στολίσεις τους τοίχους ή να προμηθευτείς εικόνες από ρομαντικά τοπία ή ζευγάρια. Αρκεί λίγη φαντασία...
Καλή επιτυχία ;o)



3 σχόλια:

  1. Όντως αν περιμένουμε τον Α. Βαλεντίνο να κάνουμε ένα ρομαντικό δείπνο, την πατήσαμε. Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η ανάρτηση είναι τόσο ωραία που θα μπορούσαμε να την δείξουμε και στους συντρόφους μας.. Τα λες τόσο αναλυτικά και απλά που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν κάθε βήμα άνετα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ExEstrella : Καλό είναι όταν όλα γύρω μας πηγαίνουν απο το κακό στο χειρότερο... να θυμίζουμε στον εαυτό μας, πως η ευτυχία βρίσκεται σε ένα μόνο βλέμμα...


    @Claire D.T : Έχεις απόλυτο δίκαιο...πολλές φορές οι άντρες χρειάζονται λίγο "σπρώξιμο" για να πάρουν μπρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή