Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Κολπική χλωρίδα: διαφυλάξτε την ισορροπία της

Featured_kolpiki chlorida 
 
Οι γυναίκες ανησυχούν όταν παρατηρούν αλλαγές του κολπικού εκκρίματος, πολλές από τις οποίες, όμως, είναι φυσιολογικές. Η κολπική χλωρίδα παίζει σημαντικό ρόλο στη φυσιολογική προφύλαξη μιας γυναίκας. Υπό κανονικές συνθήκες, το περιβάλλον του κόλπου είναι όξινο (pH 3,8-4,2) και, ακριβώς γι’ αυτό, υπάρχει η κατάλληλη προστασία του από διάφορες λοιμώξεις. Στην προστασία συμβάλλει και η παρουσία λακτοβακίλλων, οι οποίοι, με την παραγωγή του H2O2, διασφαλίζουν «απολυμαντική» δράση.

Σε μια υγιή γυναίκα, το χρώμα και η ποιότητα του εκκρίματος ποικίλει κατά τη διάρκεια του κύκλου, την ωορρηξία, τον σεξουαλικό ερεθισμό, τον θηλασμό. Όταν διαταράσσεται η ισορροπία, αλλάζει η οξύτητα, μειώνεται ο αριθμός των οργανισμών προστασίας και δημιουργείται ένα περιβάλλον κατάλληλο για την ανάπτυξη άλλων βακτηριδίων και μυκήτων που υπάρχουν στον κόλπο.

Τα αίτια είναι διάφορα, όπως η λήψη φαρμάκων (π.χ. αντιβιοτικών, αντισυλληπτικών), οι ενδοκολπικές πλύσεις, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, η συχνή αλλαγή συντρόφου, η διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, το σωματικό ή ψυχολογικό στρες (σοκ, ανησυχία, άγχος, θυμός, υπερκόπωση, ταξίδια, μη κατάλληλη διατροφή), η χρόνια κόπωση, τα στενά ρούχα, τα συνθετικά εσώρουχα, η καθημερινή χρήση σερβιέτας, ο ιδρώτας, η χρήση πισίνας, η χρήση σαπουνιού, η εμμηνόπαυση, η εγκυμοσύνη, κ.λπ. Το κολπικό έκκριμα συνοδεύεται από κακοσμία, υπάρχει αλλαγή του χρώματος και της εμφάνισης, περιγράφεται κνησμός και τσούξιμο, πόνος στο κάτω μέρος της κοιλιάς, συχνοουρία, και συχνά επώδυνη σεξουαλική επαφή.

Ανεξάρτητα από την αιτία φλεγμονής, αυτή προκαλεί, σχεδόν σε όλες τις γυναίκες, αίσθηση δυσφορίας και, εάν δεν διαγνωστεί έγκαιρα ή δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα, μπορεί να οδηγήσει σε μια χρόνια κατάσταση ή σε σοβαρές επιπλοκές.

Πρέπει να τονίσουμε ότι οι βακτηριακές λοιμώξεις, όπως και οι οφειλόμενες σε μύκητες, εμφανίζονται ακόμα και σε άτομα που δεν είχαν ποτέ σεξουαλική επαφή. Ορισμένες φορές, είναι πολύ δύσκολο να διαφοροποιηθούν τα συμπτώματα των βακτηρίων κολπίτιδας ή μυκητίασης από κάποιες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Δεν εκδηλώνονται απαραιτήτως όλα τα συμπτώματα, ούτε είναι αναγκαίο να υπάρχει μια ομοιογένεια στην κλινική εικόνα για να υποδείξουμε την ύπαρξη κολπίτιδας.

Ένα τεστ που προσφέρει άμεση λύση σε μια γυναίκα ως προς τις ανησυχίες και τις απορίες της και ανιχνεύει απλά και με ακρίβεια την ύπαρξη βακτηριδιακής κολπίτιδας ή τριχομονάδων, έχει σημαντική θέση στην καθημερινότητά της, όπως και στην ορθή χρήση φαρμάκων για την αντιμετώπιση της κολπίτιδας, μειώνοντας, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και κατά 50%, την κατάχρηση αντιμυκητισιακής θεραπείας.


via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου