Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

H ηρεμία στο μπάνιο σας!

Όσο και αν ασχολούμαστε με το σπίτι μας και μας αρέσει να το διακοσμούμε και να το ανανεώνουμε τακτικά, σίγουρα υπάρχει ένα μέρος του που θα άξιζε μεγαλύτερης προσοχής και που μάλλον το έχουμε ελαφρώς παραμελημένο! Και αναφέρομαι στο μπάνιο μας!..

Σίγουρα είναι ένα κομμάτι του σπιτιού στο οποίο δεν περνάμε πάρα πολύ χρόνο, ώστε να μας απασχολήσει ιδιαιτέρως, όμως η αλήθεια είναι πως ένα όμορφο και περιποιημένο μπάνιο, αν το καλοσκεφτούμε, μας φτιάχνει την διάθεση! Στην πλειοψηφία μας ζούμε σε σπίτια όπου τα πλακίδια του μπάνιου και τα είδη υγιεινής έχουν επιλεγεί για’ μας χωρίς εμάς, γι’ αυτό προς το παρόν δεν θα αναφερθώ σ’ αυτό το κομμάτι. Θα αναφερθώ στο κομμάτι, όπου μπορούμε να κάνουμε ένα υπάρχον μπάνιο πιο όμορφο, πιο ζεστό και «φιλικό προς τον χρήστη»!..
Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες απλές συμβουλές…1ον : Τα σαμπουάν, τα αφρόλουτρα και πάσης φύσεως μπουκάλια, δεν αποτελούν διακόσμηση!

Προσπαθήστε να μην παρατάσσετε τα διάφορα μπουκαλάκια στις επιφάνειες του μπάνιου σας. Αυτό, αν και σκοπός σας είναι να γίνει πιο λειτουργικό, στο τέλος έχει σαν αποτέλεσμα ένα οπτικά κουραστικό περιβάλλον και απόλυτη χρωματική ανομοιομορφία! Προσπαθήστε να τα τακτοποιήσετε σε ντουλάπια ή συρτάρια και αν δεν τα διαθέτετε, επιλέξτε κάποιο επίτοιχο ντουλάπι, που θα βρείτε σε πολλά καταστήματα ή κάποια παράπλευρη στήλη με ράφια και συρτάρια (πάντα με πόρτα ώστε να κλείνει!)

2ον : Προσοχή στα χρώματα!

Αν έχετε ένα μπάνιο με μονόχρωμα, ή το πολύ δίχρωμα πλακάκια, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιείτε πολύχρωμες πετσέτες, που θα κρεμαστούν στον τοίχο και θα δώσουν το πρώτο χρώμα στο μπάνιο. Προσπαθήστε φυσικά να ανήκουν όλες το ίδιο σετ. Διαφορετικά αν έχετε μια πολύχρωμη πετσέτα που σας αρέσει πολύ, μπορείτε να διαλέξετε τις υπόλοιπες σε ένα από τα χρώματα που έχει αυτή.
Αν το μπάνιο σας έχει πολύχρωμα πλακάκια (δεκαετίας 60-70…) με σχέδια κλπ, περιοριστείτε σε μονόχρωμες πετσέτες σε ήπιο τόνο.

3ον : Ξεχάστε το σετ «χαλί – πατάκι γύρω από την λεκάνη – κάλυμμα λεκάνης»!Κάποτε, όταν πρωτοκυκλοφόρησε αυτό το σετ, πιθανώς να αποτελούσε μια ξεχωριστή, επίκαιρη λύση. Όμως είναι πια ξεπερασμένο και θυμίζει εντονότατα περασμένες δεκαετίες! Αφήστε το πίσω και επιλέξτε απλά ένα χαλί που να ταιριάζει χρωματικά, κατά προτίμηση μονόχρωμο.

4ον : Η κουρτίνα είναι για όλους, όχι μόνο για τα παιδιά!Το ξέρω πως γενικά, όταν διαλέγουμε κουρτίνα για το μπάνιο, αρεσκόμαστε να επιλέγουμε κάποιες που έχουν πάνω διάφορες φιγούρες, καρτούν, πολύχρωμα ακανόνιστα σχήματα κλπ… Είναι μια ορμή που πρέπει να καταπολεμήσετε και να περιοριστείτε σε απλές χρωματικά κουρτίνες που δεν θα παραπέμπουν σε παιδική χαρά  Το ευχάριστο περιβάλλον σε ένα μπάνιο προκύπτει από την χρωματική αρμονία και όχι από τις χαρούμενες φατσούλες της κουρτίνας!..:-)

5ον : Διακοσμήστε!Εφόσον διαθέτετε επιφάνειες στο μπάνιο σας, τοποθετήστε κεριά, ψάθινα κουτιά και διακοσμητικά μικροαντικείμενα που αντέχουν στην υγρασία, πάντα προσέχοντας να εναρμονίζονται με τα υπόλοιπα χρώματα. Και φυσικά με φειδώ, δεν έχει νόημα να αδειάσουμε τον χώρο από τα μπουκάλια και να τον γεμίσουμε με άπειρα μικροπράγματα!..:-) Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου