Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τι ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας

 
 Θα τρίβατε εσκεμμένα μια ομάδα, βλαβερών χημικών ουσιών στο δέρμα σας;
Λοιπόν, αυτό συμβαίνει καθημερινά όταν χρησιμοποιείται λοσιόν, μακιγιάζ, ή πλένετε τα μαλλιά σας. 

Μπορεί η χρήση μίας απλής κρέμας σώματος να σας σκοτώσει; Φυσικά όχι, αλλά...

Αλλά, κάθε προϊόν που βάζετε στο σώμα σας, απορροφάται άμεσα στην κυκλοφορία του αίματος σας. Με την πάροδο του χρόνου αυτές οι χημικές ουσίες προσθέτουν ένα σημαντικό φορτίο στο σώμα σας, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε ασθένεια.

Έτσι κατά την επιλογή προϊόντων για την προσωπικής σας φροντίδα, να λαμβάνετε υπόψη ότι τα συστατικά πρέπει να είναι αρκετά ασφαλή ακόμα και για να τα φάτε, δεδομένου ότι αυτό είναι ουσιαστικά που κάνετε όταν εφαρμόζετε κάτι επάνω στο δέρμα σας.
Ακόμα κι αν συμβεί να φάτε αυτές τις χημικές ουσίες, το πεπτικό σας σύστημα μπορεί να παραγάγει συγκεκριμένα ένζυμα για να διασπάσει αυτές τις τοξίνες και να τις απεκκρίνει... κάτι που δεν συμβαίνει εύκολα όταν τις απορροφάτε μέσω του δέρματός σας. Γι' αυτό πρέπει να είστε πραγματικά προσεκτικοί.

Ο μόνος τρόπος να είστε σίγουροι για το τι βρίσκετε στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, είναι να γνωρίζετε ποια συστατικά είναι καλό να αποφεύγονται και να ελέγχετε τις ετικέτες κάθε προϊόντος προτού να το αγοράσετε.

Εδώ είναι μερικά από τα σημαντικότερα που θα θελήσετε σίγουρα να αποφύγετε:

  • Paraben, μια χημική ουσία που βρίσκεται στα αποσμητικά μασχάλης και άλλα καλλυντικά, που έχει αποδειχθεί ότι μιμείται τη δράση της θηλυκής ορμόνης του οιστρογόνου, το οποίο μπορεί να οδηγήσει την αύξηση των ανθρώπινων όγκων στηθών.
  • Φθαλικοί εστέρες (phthalates), πλαστικοποιούν τα συστατικά (παρόν σχεδόν στα τρία τέταρτα των προϊόντων που εξετάζονται από το Environmental Working Group ), μεταξύ άλλων προβλημάτων, έχουν συνδεθεί με γεννητικές ατέλειες στο αναπαραγωγικό σύστημα των αγοριών και τη χαμηλότερη κινητικότητα σπέρματος σε ενήλικες άτομα.
  • Μόσχοι (musks), χρησιμοποιούνται ως αρώματα τα οποία συσσωρεύονται στο σώμα και έχουν συνδεθεί σε εργαστηριακές μελέτες, με τον ερεθισμό του δέρματος, τη διάσπαση ορμονών, και τον καρκίνο.
  • Τεχνητά αρώματα, τα οποία είναι μεταξύ των κορυφαίων πέντε γνωστών αλλεργιογόνων, και μπορούν να προκαλέσουν άσθμα και επιθέσεις άσθματος.
  • Methylisothiazolinone (MIT), μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε σαμπουάν, βαφές μαλλιών κι άλλα καλλυντικά για να αποτρέψει τα βακτηρίδια να αναπτυχθούν, η οποία μπορεί να έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα στο νευρικό σύστημα.
  • Τολουόλιο (Toluene), γίνεται από την πίσσα πετρελαίου ή άνθρακα και βρίσκεται στα περισσότερα συνθετικά αρώματα. Η χρόνια έκθεση σε αυτό συνδέεται με την αναιμία, τη μικρότερο αριθμό κυττάρων αίματος, το συκώτι ζημία σε νεφρούς ή συκώτι, ενώ μπορεί να έχει επιπτώσεις σε ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο.
  • Ορυκτέλαιο, παραφίνη, και μαλακή παραφίνη , αυτά τα προϊόντα ντύνουν το δέρμα σας όπως το πλαστικό, που φράζει τους πόρους και δημιουργεί μια συγκέντρωση τοξινών. Επιβραδύνουν επίσης την κυτταρική ανάπτυξη, που μπορεί να παρουσιάσει πρώιμα σημάδια γήρανσης, ενώ είναι μια πιθανή αιτία καρκίνου και διάσπασης στην ορμονική δραστηριότητα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου