Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ελέγξτε το βάρος σας με μέλι και κανέλα


To μέλι και η κανέλα δύο από τις αρχαιότερες τροφές του κόσμου συνεχίζουν να καταλαμβάνουν υψηλή θέση ανάμεσα στις φυσικές θεραπείες για μια ποικιλία παθήσεων. Ένα απο τα σπουδαιότερα οφέλη της συνδιασμένης χρήσης τους είναι η απώλεια βάρους.

Οι επαγγελματίες και οι λάτρεις της ολιστικής ιατρικής αντιμετώπισαν πάντοτε το μέλι και την κανέλα σαν θεραπεία για ένα σωρό παθήσεις από την αρθρίτιδα και την απώλεια ακοής, τα καρδιακά νοσήματα, τον καρκίνο, τις διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος τα κρυολογήματα και τις λοιμώξεις

Κάποιες πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της χοληστερόλης, την ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και να βελτιώσει τις λειτουργίες του εγκεφάλου.Το μέλι είναι γνωστό στον άνθρωπο για περισσότερο από 2.000 χρόνια και πάντα έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσική θεραπεία για μια ποικιλία παθήσεων. Το μέλι περιέχει σάκχαρα. Αλλά περιέχει επίσης βιταμίνες και μέταλλα. Το μέλι βοηθά επίσης στην πέψη, γι ‘αυτό οι διατροφολόγοι συνιστούν ένα κουταλάκι του γλυκού μετά από ένα βαρύ γεύμα. Βοηθάει επίσης στο ανοσοποιητικό και γι αυτό οι γιαγιάδες μας έλεγαν να πίνουμε τσάι με μέλι όταν όταν είχαμε κρυολόγημα, πονόλαιμο ή γρίπη

Μέλι και απώλεια βάρουςΤο κύριο συστατικό στο μέλι που βοηθά στην μάχη με το βάρος είναι τα θρεπτικά συστατικά του. Αυτα τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα στην διαδικασία απώλειας βάρους, δεδομένου ότι διαλύουν τα λιπώδη κύτταρα και μειώνουν τη χοληστερόλη. Το μέλι είναι επίσης μια ισχυρή πηγή ενέργειας και διασπάται εύκολα σε γλυκόζη, γεγονός που το καθιστά πολύ πιο γρήγορα αφομοιώσιμο από τη ζάχαρη. Έτσι, το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της ζάχαρης, όταν είναι εφικτό.

Βοηθά επίσης στο να διατηρηθούν υγιή τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και υποστηρίζει την ανάρρωση των μυών μετά από καταπόνηση.

Το μέλι σε συνδυασμό με την κανέλα αποτρέπουν την συσσώρευση λίπους και με την ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα βοηθάει στον έλεγχο της πείνας και στην μείωση της χοληστερόλης.

Χρήση

Ακολουθείστε μια απλή συνταγή για να χρησιμοποιήσετε το μέλι και κανέλα προκειμένου να χάσετε βάρος. Συνδυάστε 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Δροσίστε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προσθέστε ένα 1 κουτ. μέλι και ανακατέψτε μέχρι έχετε ένα ομοιόμορφο υγρό. Πίνετε μισό από το μίγμα το πρωί, πριν από το φαγητό, και το άλλο μισό πριν τον νυχτερινό ύπνο. Επαναλάβετε καθημερινά.



Via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου