Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Τα αντισυλληπτικά προκαλούν... ζήλεια

Τα αντισυλληπτικά προκαλούν... ζήλεια 

Μήπως τελευταία ξυπνά όλο και περισσότερο μέσα σου το δυσάρεστο συναίσθημα της ζήλειας; Μήπως σε έχει κυριεύσει μια τάση κτητικότητας απέναντι στον σύντροφό σου; Κι όμως, δεν φταις εσύ αλλά...το αντισυλληπτικό σου χάπι.

Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει πως οι ορμόνες του σεξ (τα οιστρογόνα) που υπάρχουν στο Χάπι κάνουν τη γυναίκα πιο κτητική ενώ ταυτόχρονα αισθάνεται να απειλείται και αμφισβητεί την πίστη του συντρόφου της.

Ειδικά, εκείνες οι γυναίκες που παίρνουν το Χάπι με υψηλή συγκέντρωση οιστρογόνων, μπορεί να δουν τον εαυτό τους να έχει παράλογες υποψίες έναντι του συντρόφου τους και να βάζουν σε κίνδυνο ολόκληρη τη σχέση τους.
Τα ευρήματα αυτά, έρχονται να συμπληρώσουν το κατάλογο των παρενεργειών του Χαπιού στην συναισθηματική νοημοσύνη των γυναικών ενώ η έρευνα είχε ως δείγμα 3,5 εκατομμύρια Βρετανίδες, των ¼ των οποίων ήταν ηλικίας 16 ως 49 ετών.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Όπως φαίνεται, η λήψη του Χαπιού επηρεάζει και το γούστο των γυναικών στην επιλογή άντρα.

Πάντως, παρά τα αρνητικά του, η λήψη του αντισυλληπτικού συνδέθηκε με την ανάπτυξη της ευφυίας, των επικοινωνιακών δυνατοτήτων και της λειτουργίας της μνήμης των γυναικών.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου