Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Χάστε κιλά μέσω… διαδικτύου!

 

«Ο Μανώλης με τα λόγια, χτίζει ανώγια και κατώγια…». Σας θυμίζει κάτι αυτή η σοφή παροιμία; Ναι, ναι σε εσάς μιλάμε. Σε εσάς, που δίνετε διαρκώς υποσχέσεις και δεν τις τηρείτε ποτέ. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να βρείτε το «δάσκαλό» σας μέσω διαδικτύου…

Θέλετε να χάσετε 10 κιλά. Να αρχίσετε γυμναστήριο. Να κόψετε επιτέλους το κάπνισμα. Και όλα αυτά, τα ανακοινώνετε σχεδόν κάθε χρόνο σε φίλους και γνωστούς, προκειμένου να «δεσμευτείτε» απέναντί τους και να αναγκαστείτε να τηρήσετε την υπόσχεσή σας. Ωστόσο, μάλλον κάτι δεν πάει καλά καθώς οι υποσχέσεις σας μένουν μόνο στα λόγια και δεν εφαρμόζονται σχεδόν ποτέ…

Το στοίχημα

Όπως ήδη θα έχετε καταλάβει, το διαδίκτυο δίνει λύσεις σε όλα. Στην ιστοσελίδα www.stickK.com , θα βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Ένα δυνατό «αντικίνητρο» που θα σας πείσει εύκολα και γρήγορα να κρατήσετε την υπόσχεσή σας.
Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η ιστοσελίδα σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε μια σειρά στόχων και να βρείτε τη δέσμευση που αντιπροσωπεύει καλύτερα εσάς. Έτσι λοιπόν, ας πούμε πως θέλετε να χάσετε 10 κιλά μέσα στους επόμενους 3 μήνες. Επιλέγετε την αντίστοιχη δέσμευση στην ιστοσελίδα και καλείστε να βάλετε «στοίχημα» πως θα το πετύχετε, ποντάροντας ένα μικρό ποσό, όπως π.χ. 25 ευρώ.

Η ιστοσελίδα για να διασφαλίσει πως θα τηρήσετε την υπόσχεσή σας, σας ζητά να γνωστοποιήσετε την απόφασή σας σε μερικούς φίλους σας, οι οποίοι και θα παίξουν το ρόλο του «διαιτητή». Έτσι, καλείστε μέσα στους επόμενους μήνες να δώσετε πλήρη αναφορά τόσο στους φίλους-διαιτητές όσο και στην ιστοσελίδα για το αν πετύχατε τον στόχο σας ή όχι….

Και το αντικίνητρο…

Ας υποθέσουμε τώρα, πως ως συνήθως, δεν τηρήσατε την υπόσχεση που δώσατε. Ούτε κιλά χάσατε, ούτε γυμναστήριο πήγατε, ούτε τίποτα από αυτά δεν κάνατε. Και τι μ’ αυτό, ίσως αναρωτηθείτε. Απλά, έχασα 25 ευρώ.
Όμως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Την στιγμή που δεσμεύεστε για την πραγματοποίηση ενός στόχου, θα κληθείτε να απαντήσετε και σε κάποιες ερωτήσεις για τις προτιμήσεις και τα πιστεύω σας. Έτσι, μπορεί π.χ. να είστε υπέρ της ειρήνης και κατά της οπλοκατοχής. Ή να απεχθάνεστε την πολιτική του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους. 

Αν λοιπόν, χάσετε το «στοίχημα» με τον εαυτό σας, δεν θα χάσετε απλά και μόνο 25 ευρώ. Η ιστοσελίδα θα διαθέσει το ποσό αυτό σε κάποια οργάνωση που θα προωθεί ακριβώς αυτό που απεχθάνεστε. Έτσι, αν είστε ενάντια στη βία, τα χρήματά σας θα δωριστούν στην ένωση υπέρ της οπλοκατοχής. Αν αντιπαθούσατε την πολιτική του Τζορτζ Μπους, θα πρέπει να αναγκαστείτε να κάνετε μια δωρεά στην «ένωση φίλων Τζορτζ Μπους» κ.ο.κ….

Κρατήστε το λόγο σας, αλλιώς…

Στην ιστοσελίδα, θα βρείτε εκατοντάδες μαρτυρίες ανθρώπων, που ισχυρίζονται πως για πρώτη φορά πέτυχαν τους στόχους τους καθώς δεν ήθελαν για κανένα λόγο να «προδώσουν» τις αρχές και τα πιστεύω τους, δωρίζοντας χρήματα σε οργανισμούς και ενώσεις που υποστήριζαν, ότι εκείνοι ως τότε πολεμούσαν.
Οι στόχοι, δεν περιορίζονται μόνο σε επίπεδο fitness, ευζωίας και καλής φυσικής κατάστασης, αλλά περιλαμβάνουν και άλλους τομείς της ζωής σας που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούνται από τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Έτσι, μπορείτε να στοιχηματίσετε πως θα ξεκόψετε για πάντα από την προηγούμενη σχέση σας, πως δεν θα ξαναφορτώσετε την πιστωτική σας, πως δεν θα βλέπετε τόση τηλεόραση κάθε μέρα κ.ο.κ. Και αν δεν τηρήσετε την υπόσχεσή σας, ενδέχεται να δωρίσετε χρήματα στην «Ένωση στήριξης εμπόρων ναρκωτικών»….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου