Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Οι 7 εχθροί της επιδερμίδας

Ο ήλιος Η γήρανση που προκαλείται από την UV ακτινοβολία ονομάζεται φωτογήρανση. Το υποδέρμα γίνεται πιο παχύ, η ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας επιβραδύνεται και εμφανίζεται ξηρότητα και ξεφλούδισμα. Ο βαθμός της βλάβης από τον ήλιο εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας και τη συνολική διάρκεια έκθεσης στον ήλιο.
 
Το κάπνισμα Ο καπνός και η πίσσα στερούν από την επιδερμίδα τις θρεπτικές ουσίες και το οξυγόνο, αφήνοντας την θαμπή και άτονη. Το κάπνισμα επίσης προκαλεί επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αποδυναμώνουν το κολλαγόνο και την ελαστικότητα, επιταχύνοντας τη διαδικασία της γύρανσης.

Το στρες και η έλλειψη ύπνου Το στρες, η ανησυχία και η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα, ευαισθησία, σημάδια, λιπαρότητα ή γυαλάδα. Ένας καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός, γιατί έτσι δίνετε το χρόνο στην επιδερμίδα σας για επανόρθωση και αναζωογόνηση.

Οι ρύποι Οι ρύποι καλύπτουν την επιδερμίδα μας, μπλοκάροντας έτσι τους πόρους μας. Οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν τη δομή της επιδερμίδας και δημιουργούν ρυτίδες, τραχιά επιδερμίδα, αφυδάτωση και έλλειψη ελαστικότητας. Η επιδερμίδα το καλοκαίρι και η κεντρική θέρμανση στα γραφεία ή στα σπίτια το χειμώνα καταστρέφουν την επιδερμίδα μας.

Οι εκφράσεις του προσώπου Οι 15000 εκφράσεις που κάνετε καθημερινά μπορούν δυνητικά να γεράσουν την επιδερμίδα σας. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι κινήσεις των μυών στο πρόσωπο προκαλούν χαλάρωση των ινών της επιδερμίδας.Με τον καιρό αυτές οι ζάρες γίνονται ρυτίδες.

Κακή διατροφή Αν δεν τρώτε καλά, τοτε το σώμα σας συσσωρεύει τοξίνες, οι οποίες οδηγούν στην φθορά των ελεύθερων ριζών και τη γήρανση δηλαδή στις ρυτίδες.Αποφύγετε τα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα καφεϊνης και τα φαγητά που περιέχουν ψιλή ζάχαρη και άσπρο αλεύρι.

Η θέση ύπνου Η θέση που κοιμάστε το βράδυ αποτυπώνεται στο πρόσωπο σας.Αν κοιμηθείτε στα πλάγια, πιθανόν να εμφανιστούν γραμμές στο πηγούνι και στα μάγουλα. Αν κοιμάστε μπρούμυτα, μπορεί να παρατηρήσετε γραμμές στο μέτωπο σας.Κοιμηθείτε ανάσκελα, έτσι ώστε η επιδερμίδα σας δεν τσαλακώνεται από το μαξιλάρι.

Πηγή : woman.eboo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου