Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

8 γυναίκες ιδρύουν το i‐for‐U Greek Mentoring Network

8gunaikesidruountoiforugreekmentoringnetwork
Ενισχύοντας την γυναικεία επιχειρηματικότητα Μια καινούρια πρωτοβουλία που θέλει να συμβάλει στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας αποτελεί η νεοσύστατη μη κερδοσκοπική οργάνωση i‐for‐U.

 Η ιδέα προέκυψε όταν οι 8 ιδρύτριες συναντήθηκαν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη το 2011 στο Invest for the Future congress και εξετέθησαν στη δυναμική της ηγεσίας των γυναικών. Πρόκειται για τις Δέσποινα Αμαραντίδου/Artion, Λιάνα Γούτα / ΕΛΠΕ, ’Εφη Καρακίτσου/Magnet, Ιωάννα Κούκλη/ Pharmassist, Ξένια Κούρτογλου/Focus, Μαρίνα Λεωνιδοπούλου/Out of the box, Δανάη Μπεζαντάκου/Navigator και την Αλέκα Πίττα‐Χαζάπη/Αττική‐Πίττας.

Όπως μας εξήγησε η Έφη Καρακίτσου της Magnet, η ιδέα του να είσαι επιχειρηματίας στην Ελλάδα είναι από μόνη της ριψοκίνδυνη. Πόσο μάλλον το να είσαι γυναίκα επιχειρηματίας. Το κράτος δαπανά εξίσου στην εκπαίδευση αγοριών και κοριτσιών. Και πράγματι οι μισοί σχεδόν απόφοιτοι πανεπιστημίων είναι γυναίκες. Είναι όμως κοινή διαπίστωση ότι όσο προχωρούν τα χρόνια λιγοστεύουν οι γυναίκες στο εργασιακό περιβάλλον και ιδιαίτερα στα ανώτερα επίπεδα. Το i‐for‐U δεν έχει να κάνει με την ισότητα αλλά με την αποτελεσματικότητα. Και ανεξάρτητα από το ότι όλο το περιβάλλον μας επιβάλλει μια ιδιότυπη αδράνεια, δεν θέλουμε να το βάλουμε κάτω.

 Η αποστολή του i‐for‐U είναι να εντοπίσει τις γυναίκες εκείνες που έχουν επιχειρηματικές ιδέες και να τις ενθαρρύνει να τις πραγματοποιήσουν . Παράλληλα στοχεύει στην διευκόλυνση των ικανοτήτων δικτύωσης και αποτελεσματικότητας των γυναικών που ήδη έχουν ξεκινήσει τη δική τους επιχείρηση. Η ονομασία, το λογότυπο, η ταυτότητα και το site είναι δουλειά της Magnet.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου