Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Φυσικά καθαριστικά: Μαγειρική σόδα

 
Στην κουζίνα:

Ενα δοχείο με μαγειρική σόδα στο ψυγείο, τον καταψύκτη ή οποιοδήποτε ντουλάπι, θα κρατήσει μακριά τις δυσάρεστες οσμές.

Παρομοίως και στον κάδο σκουπιδιών, όπου ρίχνουμε στον πάτο του σόδα, αρκετή ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια και εφαρμόζουμε κατόπιν τη σακούλα σκουπιδιών. Επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που αλλάζουμε σακούλα.

Ανάφλεξη λίπους στην κουζίνα, σβήνει εύκολα όταν ρίξουμε στο σημείο μαγειρική σόδα.

Για τον καθαρισμών λευκών συσκευών κουζίνας, διαλύουμε 1/4 του φλυτζανιού μαγειρική σόδα σε 3 φλυτζάνια ζεστό νερό και πλένουμε την επιφάνεια. Αυτό θα αφαιρέσει τις κιτρινίλες και τη βρωμιά και θα επαναφέρει το λευκό των συσκευών μας στην αρχική του κατάσταση.

Για την εξάλειψη άσχημων οσμών από μπωλ φύλαξης τροφίμων, ξεπλένουμε με ζεστό νερό και σόδα. Εάν η μυρωδιά επιμείνει, αφήστε το διάλυμα σόδας-νερού μέσα στο σκεύος για αρκετές ώρες.

4 κ.γλ. σόδα σε 1/4 φλ. ζεστό νερό, είναι ιδανικό μείγμα για τον καθαρισμό του εσωτερικού του φούρνου μικροκυμάτων. Εναλλακτικά, ρίχνετε μερικές κουταλιές σόδας σε νερό και το βράζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 3-4 λεπτά, έπειτα σκουπίζετε το εσωτερικό του με χαρτί ή μαλακό πανί. Ετσι θα εξαλειφθούν και οι όποιες οσμές ενδεχομένως υπάρχουν.

Για το πλυντήριο πιάτων, ρίχνουμε μέσα 1 φλιτζάνι σόδα και το λειτουργούμε μέχρι το ξέβγαλμα. Αυτό απομακρύνει στίγματα και μυρωδιές. Ή εναλλακτικά, ρίχνετε σόδα πάνω στα πιάτα πριν την πλύση, φροντίζοντας να πέσει αρκετή και στον πάτο του πλυντηρίου. Μ' αυτόν τον τρόπο, η σόδα θα λειτουργήσει ως απορρυπαντικό κατά τον πρώτο κύκλο της πλύσης, επιτρέποντας να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό κατά τον δεύτερο.

Για τα καμμένα τρόφιμα στα μαγειρικά σκεύη, ρίχνουμε σόδα, προσθέτουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να ενεργήσει όλη νύχτα.

Για το πάτωμα:

Για την αφαίρεση λίπους από τα πατώματα, ρίχνουμε επάνω στο λεκέ σόδα και σκουπίζουμε με πανί βουτηγμένο σε ζεστό νερό.

Για την ντουλάπα:

Βάλτε ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας μέσα στην ντουλάπα για να αποφύγετε της μυρωδιές.
Εάν η ντουλάπα έχει οσμές μούχλας, μπορούμε να καθαρίσουμε το πάτωμά της με ένα διάλυμα 1 λίτρου ζεστού νερού, 1/2 φλ. ξύδι και 1/4 φλ. σόδα.

Για τα παπούτσια:

Ρίξτε σόδα στο εσωτερικό των παπουτσιών ή/και στον πάτο της παπουτσοθήκης, για να απορροφήσει τις οσμές. Επαναλάβετε σε μηνιαία βάση.

Για τα ρούχα:

Τρίψτε σε διάλυμα από 6 κουταλάκια του γλυκού σόδας σε μισή κούπα ζεστό νερό τοπικά τους δύσκολους λεκέδες στα ρούχα πριν τα πλύνετε. Θυμηθείτε να κάνετε τεστ αντοχής χρώματος πριν την εφαρμογή.

Λεκέδες από αίμα σε ύφασμα αφαιρούνται πιο εύκολα εάν τρίψουμε πρώτα σόδα επάνω στον λεκέ.

Λεκέδες από φρούτα ή κρασί πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, εάν όμως προκύψουν σε στιγμή που δεν έχετε το χρόνο να ασχοληθείτε με αυτό, ρίξτε πάνω στο λεκέ μαγειρική σόδα και αργότερα μπορείτε να αφαιρέσετε το λεκέ ρίχνοντας ζεστό νερό στην πίσω όψη του υφάσματος.

Για το πλυντήριο:

Αν κατά λάθος βρεθούν μαζί με τα άπλυτα κραγιόν ή κερομπογιές στην πλύση του πλυντηρίου, μπορούμε να ξεβγάλουμε με το πιο καυτό νερό που επιτρέπει η σύνθεση των ρούχων, προσθέτοντας μισό κουτί μαγειρικής σόδας.

Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μαλακτικό πλυντηρίου με σόδα, προσθέτοντας μισό κύπελλο σόδας στην αντίστοιχη υποδοχή. Αυτή η λύση είναι ιδανική για όσους έχουν ευαισθησία στα χημικά του πλυντηρίου.

Αλλά και ο κάδος του πλυντηρίου καθαρίζει πανεύκολα με την χρήση πάστας από σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό.

Για γενικό καθαρισμό:

Για τον καθαρισμό επιφανειών, χρησιμοποιούμε μαγειρική σόδα σε υγρό ύφασμα, σκουπίζουμε και ξεπλένουμε με καθαρό νερό.

Μπορούμε επίσης να καθαρίσουμε ασημικά με μαγειρική σόδα. Αναμειγνύουμε 3 μέρη σόδας με 1 νερό, τρίβουμε την επιφάνεια με μαλακό πανί και ξεπλένουμε.


 

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο και χρήσιμο post!!!

    http://mybeautysteps.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνταγες που θα σας λυσουν τα χερια και θα δωσουν στο τραπεζι σας ενα αλλο αερα. Απλα επιλεξτε απο τις πολλες συνταγες που θα βρειτε στην ιστοσελιδα μας και αρχιστε το ταξιδι στις γευσεις. Συνταγες ευκολες, περιπλοκες, συνταγες για γλυκα οπως μηλοπιτα, σοκολατοπιτα, γλυκα του κουταλιου, και γενικα για θεσπεσια ζαχαροπλαστικη που θα εντυπωσιασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή