Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Είδη Δαχτυλιδιών :τι πρέπει να γνωρίζετε

 
Το δαχτυλίδι, πάντα αποτελούσε το σύμβολο της αγάπης και της άρρηκτης διαρκής σχέσης μεταξύ του ζευγαριού. Για αυτό, αν προσέξετε, για κάθε στάδιο της σχέσης υπάρχει και ένα διαφορετικό δαχτυλίδι.
Με το πέρασμα των χρόνων έχουν διαμορφωθεί τρείς βασικοί τύποι δαχτυλιδιών όπου δηλώνουν το διαφορετικό “επίπεδο” της σχέσης: το δαχτυλίδι της σχέσης, το δαχτυλίδι αρραβώνα και την βέρα του γάμου. Αν και στην σύγχρονη κοινωνία μας τείνουν να χαθούν η διαφορετικότητα των δαχτυλιδιών και ο συμβολισμός τους, η ιστορία τους δείχνει διακριτές διαφορές μεταξύ των τριών τύπων των δαχτυλιδιών.

1. Δαχτυλίδι της Σχέσης
Είναι το πρώτο δαχτυλίδι, όπου φανερώνει την αγάπη και τον δεσμό του ζευγαριού. Το δαχτυλίδι της σχέσης αποτελεί δαχτυλίδι υπόσχεσης στην εξέλιξη της σχέσης και στα αγνά αισθήματα που τρέφει ο ένας για τον άλλο.
Το δαχτυλίδι της σχέσης συνήθως δεν είναι ακριβό μιας και εμφανίζεται συνήθως σε νέα ζευγάρια.

2. Δαχτυλίδι Αρραβώνα
Το δαχτυλίδι αρραβώνα αποτελεί το σύμβολο της υπόσχεσης του γάμου και εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις κοινωνίες στην γη. Στην χώρα μας φοριέται στο αριστερό χέρι, στο χέρι της καρδιάς. Το γεγονός αυτό προέρχεται από μια δοξασία της αρχαίας Αιγύπτου όπου υπήρχε η πεποίθηση ότι στο αριστερό χέρι υπάρχουν οι φλέβες της αγάπης που οδηγούν κατευθείαν στην καρδιά.
Στην Ελλάδα το δαχτυλίδι αρραβώνα αλλάζει χέρι και φοριέται στο δεξί μετά τον γάμο. Σε μερικές χώρες όμως, όπως η Αργεντινή αρχικά το φορούν στο δεξί και στην συνέχεια μετά τον γάμο στο αριστερό.
Οι ρίζες του δαχτυλιδιού του αρραβώνα είναι αρκετά παλιές. Η πρώτη αναφορά έρχεται από την Αυστρία το 1477 όταν ο Δούκας Maximilian χάρισε στην μνηστή του ένα δαχτυλίδι αρραβώνα ως υπόσχεση γάμου.
Στα τέλη του 20ου αιώνα με μια προσπάθεια του οίκου διαμαντιών De Beers να αυξήσει τις πωλήσεις του, προτείνει νέα δαχτυλίδια αρραβώνων με πολύτιμους λίθους και διαμάντια ώς ένδειξη παντοτινής αγάπης και κατορθώνει να αλλάξει την τάση της αγοράς και την μορφή των δαχτυλιδιών.


3. Βέρα γάμου
Το πιο απλό δαχτυλίδι σε σύγκριση με τα παραπάνω, αλλά με την μεγαλύτερη συμβολική σημασία. Συμβολίζει το δέσιμο του ζευγαριού, την αγνή τους αγάπη και τον κύκλο της ζωής που θα πρέπει να διανύσουν μαζί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου