Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς να φροντίσετε κατάλληλα τα μαλλιά των παιδιών σας

 
 
Τα μαλλιά των παιδιών διαφέρουν πολύ από των ενηλίκων. Γι’ αυτό και η φροντίδα τους απαιτεί προσοχή και κάποιες γνώσεις...

Γιατί τα μαλλιά των παιδιών σκουραίνουν με το χρόνο;


Με τα χρόνια, όπως άλλωστε και ολόκληρος ο οργανισμός, ωριμάζουν και τα μαλλιά των παιδιών, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ξανθά παιδάκια μεγαλώνοντας να γίνονται καστανά. Αυτό συμβαίνει, γιατί, όπως και στο δέρμα, η έκκριση των χρωστικών που καθορίζουν το χρώμα των μαλλιών (τα μελανοκύτταρα) δεν είναι απόλυτα ρυθμισμένη στα μικρά παιδιά, οπότε και τα μαλλιά τους είναι πιο ανοιχτόχρωμα. Όταν όμως οι χρωστικές αυτές ρυθμιστούν, τότε και τα μαλλιά αρχίζουν να σκουραίνουν.

Πρέπει οπωσδήποτε να τα λούζουμε με σαμπουάν ειδικά γι’ αυτά;

Ως γνωστό, τα περισσότερα παιδιά δυσανασχετούν με το λούσιμο. Η διαδικασία λοιπόν αυτή σίγουρα γίνεται ευκολότερη, όταν τα λούζουμε με προϊόντα ειδικά γι’ αυτά, τα οποία περιέχουν πιο απαλά δραστικά στοιχεία κι έτσι δεν ερεθίζουν τα μάτια και το δέρμα τους. Επίσης, μερικά από αυτά τα προϊόντα περιέχουν και συστατικά που βοηθάνε τα μαλλιά να ξεμπλέκονται.

Γιατί οι έφηβοι έχουν συνήθως λιπαρά μαλλιά;

Πολλοί έφηβοι δεν έχουν μόνο λιπαρά μαλλιά, αλλά εμφανίζουν και πολλά σπυράκια. Πρόκειται για προβλήματα που οφείλονται στις αναπαραγωγικές ορμόνες, οι οποίες αρχίζουν να παράγονται στην εφηβεία. Τα αγόρια μάλιστα παρουσιάζουν χειρότερη ακμή και περισσότερη λιπαρότητα, λόγω του ότι η λιπαρότητα προκαλείται κυρίως από τα ανδρογόνα. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι τα κορίτσια δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Το νεογέννητο χρειάζεται καθημερινά λούσιμο;

Πολλοί παιδίατροι το συνιστούν, γιατί πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο απομακρύνονται τα μικρόβια. Πρόσφατες μελέτες όμως απέδειξαν ότι δεν είναι απαραίτητο το καθημερινό λούσιμο για τα νεογέννητα.

Γιατί τα μαλλιά των μωρών είναι τόσο λεπτά;

Αυτά τα λεπτά αγγελικά μαλλιά δε θα μείνουν έτσι για πολύ καιρό. Τώρα είναι έτσι, γιατί βρίσκονται ακόμα στην αναγενετική τους φάση (περίοδος ανάπτυξης). Είναι η πρώτη φορά που φύονται και η ανάπτυξή τους δεν έχει τελειώσει. Αργότερα, που τα μαλλιά θα μπουν στην περίοδο αδράνειας (τελογενετική περίοδο), τα πρώτα μαλλάκια θα αρχίσουν να πέφτουν και στη θέση τους θα ξεπροβάλλουν άλλα, πιο σκληρά.

Γιατί πιάνουν εύκολα ψείρες;

Ψείρες δεν πιάνουν μόνο τα κεφάλια των παιδιών, αλλά όλων μας. Απλώς, οι ψείρες εμφανίζονται περισσότερο στα παιδιά, γιατί αυτά έρχονται πιο κοντά με το παιχνίδι, τις αγκαλιές κ.λπ.
Για να καταπολεμήσετε τις ψείρες, αποτελεσματικότερα είναι τα προϊόντα εκείνα που περιέχουν ενεργά συστατικά, όπως πουρεθρίνες, λινδάνη ή μαλάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου