Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Υπάρχουν και... ευτυχισμένα ζευγάρια

 

Mελό ή γλυκανάλατο, είναι η αλήθεια: Η ζωή των ευτυχισμένων ζευγαριών είναι γεμάτη εκπλήξεις, τρυφερά λόγια, σεξ και ρομαντισμό, συστατικά δηλαδή που ομορφαίνουν την καθημερινότητα. Αυτά τουλάχιστον διατείνεται η σύμβουλος γάμου Tina Tessina στο βιβλίο της «How to be a couple and still be free», το οποίο, διόλου τυχαία, έχει γίνει best seller στην Αμερική. Σύμφωνα με τη συγγραφέα, μια ευτυχισμένη σχέση πρέπει να τρέφεται καθημερινά με μικρά ή μεγάλα «τελετουργικά». Είναι πολύ σημαντικό να ενισχύουμε με θετική ενέργεια τη σχέση μας και να θυμίζουμε στον σύντροφό μας πόσο χαρούμενοι είμαστε που μοιραζόμαστε τη ζωή μας μαζί του. Λειτουργώντας έτσι συστηματικά, λέει η Tessina, δημιουργούμε υποσυνείδητα έναν προστατευτικό ιστό, ο οποίος θα γίνεται εμφανής κάθε φορά που η σχέση μας περνά κάποια κρίση. Τα έξι βασικά πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι:
 
Μιλάνε: Πολλά ζευγάρια μιλάνε το βράδυ, όταν επιστρέφουν από τη δουλειά, όταν πηγαίνουν το σκύλο βόλτα ή, επίσης, αρκετά λεπτά στο τηλέφωνο. «Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό», λέει η Tessina, «αλλά, αν μετά από δέκα χρόνια γάμου θες ακόμα να μιλάς με τον σύντροφό σου τόσες φορές μέσα στη μέρα, αυτό δείχνει κάτι».

Kάνουν σεξ: Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν κάνουν απαραιτήτως κάθε μέρα σεξ, αλλά κάνουν σίγουρα συχνότερα από τα μη ευτυχισμένα. Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν κάνουν σεξ, σίγουρα μοιράζονται κάθε μέρα τρυφερές ή ερωτικές στιγμές. «Το να μιλάς τολμηρά με τον σύντροφό σου, το να αγκαλιάζεσαι και να φιλιέσαι συχνά, είναι σχεδόν το ίδιο με το να κάνεις σεξ», λέει η Tessina.

Παίζουν: Κοινώς, διατηρούν κάποια κοινά χόμπι ή συνήθειες. «Ακόμα και το να βλέπουν μαζί μια σειρά στην τηλεόραση ή να παίζουν επιτραπέζια μία φορά στο τόσο είναι σημάδι υγιούς σχέσης», εξηγεί η Tessina. «Αυτό δεν σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα μικρά “τελετουργικά” πρέπει να γίνονται ρουτίνα ή με το ζόρι, γιατί τότε χάνουν το νόημά τους», τονίζει.

Κάνουν πράγματα μόνοι τους: Το να έχουν ξεχωριστές ασχολίες τα ζευγάρια προσφέρει φρέσκο αέρα ανανέωσης στη σχέση. Το να βγαίνετε συχνά χωριστά, να λείπετε κάποιες ώρες δημιουργεί τον απαραίτητο χώρο ανάμεσα στο ζευγάρι, έτσι ώστε κάθε μέλος να διατηρεί την αυτονομία του.

Πάνε μαζί για ύπνο: «Θυμάστε τον πρώτο καιρό που ανυπομονούσατε να πάτε στο κρεβάτι για να κάνετε έρωτα; Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αποφεύγουν να πηγαίνουν για ύπνο διαφορετικές ώρες, ακόμα κι αν πρέπει να ξυπνήσουν χωριστά».

Λένε κάθε μέρα «σ’ αγαπώ»: Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει ή να τελειώσει κανείς τη μέρα του; λέει η συγγραφέας.


V ia

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου