Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

10 Ιδέες για να ανανεώσετε το σπίτι σας, με χαμηλό κόστος

 

1. Υπόθεση κουρτίνες
Κανόνας νούμερο ένα: Οι κουρτίνες είναι η βιτρίνα του σπιτιού. Πάρτε μέτρα από τα παράθυρα και αλλάξτε τες, επιλέγοντας μοντέρνα υφάσματα και χρώματα ανάλογα με το στυλ που θέλετε να υιοθετήσετε.

Extra Tip: Ζούμε στην ηλιόλουστη Ελλάδα και είναι κρίμα να φορτώνουμε το σπίτι μας με χοντρά υφάσματα και σκοτεινά χρώματα. Επιλέξτε αέρινες κουρτίνες που θα λούσουν το χώρο σας στο φως.

2. Καινούργια μαξιλάρια
Η εμμονή της μαμάς σας στα όμορφα μαξιλάρια ήταν πέρα έως πέρα δικαιολογημένη. Οι μικρές αυτές deco πινελιές μπορούν με μία κίνηση να δώσουν νέα πνοή στυλ σε παλιούς καναπέδες και πολυθρόνες.


3. Προσωπική τέχνη
Εξαφανίστε τις έτοιμες, μαζικές λύσεις. Συλλέξτε posters από μουσεία, photos και memoires από ταξίδια, παραγγείλτε ξεχωριστές περίτεχνες κορνίζες και φτιάξτε στο σαλόνι το προσωπικό σας art wall.


4. Ωρα για ξεκαθάρισμα!
Ξεφορτωθείτε τη σαβούρα και τα πολλά βάζα, τασάκια και κορνίζες. Αμέσως το σπίτι σας θα «ελαφρύνει» και θα είναι έτοιμο να δεχτεί καινούργια χρώματα, αναμνήσεις και ιδέες. Γενικά, μάθετε να πετάτε και να ξεκαθαρίζετε συχνά αντικείμενα που έχετε βαρεθεί ή ξεπεράσει...


5. Αλλάξτε φωτιστικά
Παρακαλώ, μην περιοριστείτε στο κλασικό γιαπωνέζικο, χάρτινο φαναράκι... Μια βόλτα σε μικρά μαγαζιά του κέντρου μπορεί να σας αποκαλύψει μικρούς θησαυρούς και σε καλές τιμές την περιόδο των εκπτώσεων.
Extra tip: Μεγάλη διαφορά θα κάνουν και τα επιδαπέδια φωτιστικά. Επενδύστε σε ένα με ιδιαίτερο στυλ και μεταμορφώσετε μια γωνιά του χώρου σας.


6. Λεπτομέρειες στο μπάνιο
Κάντε το μπάνιο σας να δίνει την εντύπωση ενός προσωπικού spa. Οχι, δεν είμαστε υπερβολικοί. Τοποθετήστε αρωματικά κεριά και δημιουργήστε μια γωνιά perfume bar ακόμα-ακόμα και από άδεια αρώματα. Μπορείτε ακόμη σε ένα ψάθινο καλαθάκι να βάλετε μικρές πετσέτες μιας χρήσης για τους καλεσμένους και μια αρωματική ενυδατική κρέμα χεριών σε όμορφη συσκευασία.
Extra tip: Γράψτε με κόκκινο κραγιόν στον καθρέφτη το motto που σας αντιπροσωπεύει.


7. Αλλαγές στην κουζίνα
Μια άμεση, οικονομική λύση για να ζωντανέψτε το χώρο της κουζίνας σας είναι οι μικρές λεπτομέρειες. Αν τα ντουλάπια σας είναι γενικά σε καλή κατάσταση, μπορείτε απλώς να αλλάξετε τα πόμολα επιλέγοντας κάποια σε πιο vintage στυλ. 


8. Bedtime stories
Η κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να είναι απλή, πεντακαθαρή και μίνιμαλ. Τα κομοδινάκια είναι passe, όπως και η οθόνη της τηλεόρασης (περιττή). Μπορείτε ν’ αλλάξετε το κάλυμμα του κρεβατιού και να τοποθετήσετε διακριτικό artwork. Με λίγα λόγια, κeep it simple. Εάν δεν είναι, κάντε την!


9. Δείξτε τα έπιπλά σας
Αφαιρέστε τα πολλά καλύμματα και ριχτάρια. Τα έπιπλά σας πρέπει να τα ζείτε και όχι να τα κρύβετε. OΚ, μπορεί να είναι πρακτικά, αλλά στην υπερβολή τους καταντούν απλώς κακόγουστα. Σε περίπτωση που τα χρησιμοποιείτε για να καμουφλάρετε το φθαρμένο ύφασμα π.χ. του καναπέ, είναι προτιμότερο να το αλλάξετε με ένα καινούργιο, απλό και οικονομικό.


10. Open house
Το «house warming» με καλούς φίλους είναι ο καλύτερος τρόπος για να «ανανεωθεί» το σπίτι με θετικά vibes. Ανοίξτε το όσο πιο συχνά μπορείτε και πάρτε στα σοβαρά τις συμβουλές και τις παρατηρήσεις των ανθρώπων που σας αγαπάνε. Οι φίλοι μας είναι οι καλύτεροι διακοσμητές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου