Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Δίαιτα; Προσθέστε μπαχαρικά!

 

Έχετε ξεκινήσει εντατική δίαιτα προκειμένου να χάσετε κάποια περιττά κιλά. Και επειδή σίγουρα θα ψάχνετε εύκολους τρόπους για να «ξεγελάσετε» την πείνα σας και να νιώσετε χορτάτοι ακόμη και με... λιλιπούτειες ποσότητες φαγητού, μάθετε, πως τα μπαχαρικά θα δώσουν τη λύση στο πρόβλημά σας!

Έχετε ξεκινήσει εντατική δίαιτα προκειμένου να χάσετε κάποια περιττά κιλά. Και επειδή σίγουρα θα ψάχνετε εύκολους τρόπους για να «ξεγελάσετε» την πείνα σας και να νιώσετε χορτάτοι ακόμη και με... λιλιπούτειες ποσότητες φαγητού, μάθετε, πως τα μπαχαρικά θα δώσουν τη λύση στο πρόβλημά σας!

Τρώτε σαν «πουλάκι» και το στομάχι σας διαμαρτύρεται γι’ αυτή την απότομη μεταβολή στις ποσότητες φαγητού που κοσμούν το πιάτο σας. Όμως, καθώς θα πρέπει να χάσετε κάποια περιττά κιλά, πήρατε τη μεγάλη απόφαση να μειώσετε τις μερίδες του φαγητού σας, προσμένοντας εναγωνίως εντυπωσιακά αποτελέσματα στη ζυγαριά...

Ένα πρωτότυπο πείραμα

Τι μπορεί να βοηθήσει τον «αγώνα» σας; Μα, φυσικά τα μπαχαρικά, αποκαλύπτει μια νέα έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, που έλαβε χώρα στο Σαν Φρανσίσκο.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό και Θεραπευτικό Ίδρυμα Όσφρησης και Γεύσης που εδρεύει στο Σικάγο, και μελέτησε προσεκτικά 2.436 υπέρβαρους εθελοντές, στους οποίους και ζητήθηκε να προσθέσουν ενισχυτικά γεύσης ή και μπαχαρικά στο φαγητό τους. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν πραγματικά εντυπωσιακά. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν, πως οι εθελοντές, κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες φαγητού, αν οι μερίδες τους είχαν «πασπαλιστεί» με ενισχυτικά γεύσης! Η αίσθηση του κορεσμού ερχόταν νωρίτερα και έτσι, τα πιάτα δεν άδειαζαν εντελώς, όπως άλλες φορές...


Τα «τρικ» για να χορτάσετε με ελάχιστο φαγητό

Τα συγκεκριμένα ενισχυτικά γεύσης, που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές, φυσικά δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο. Όμως, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες, υπάρχουν μερικά «τρικ», που μπορούν να βοηθήσουν όσους κάνουν δίαιτα να νιώσουν χορτάτοι ακόμη και με μικρότερες μερίδες από ότι είχαν συνηθίσει ως τώρα.
Ένας απλός και εύκολος τρόπος για να «ξεγελάσει» κάποιος το πεινασμένο του στομάχι είναι να το εμπλουτίσει με πολλά μπαχαρικά. Όχι με ζάχαρη ή αλάτι, που θα τον επιβαρύνει με περιττές θερμίδες ή θα βλάψει τον οργανισμό του, αλλά με απλά μπαχαρικά, που θα νοστιμίσουν το φαγητό και θα «ξεγελάσουν» το στομάχι.
Μέσω μιας απλής αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικής διαδικασίας, που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος πριν ξεκινήσει να τρώει, το φαγητό μας, μπορεί να γίνει «όχημα» για όλο και λιγότερα κιλά στη ζυγαριά...

Έτσι, προτείνουν να μειώνουμε αρκετά τις συνηθισμένες μας μερίδες, πριν καθίσουμε στο τραπέζι, καθώς ένα βασικό λάθος, που συνήθως κάνουμε όλοι, είναι να τρώμε όλη τη μερίδα που βρίσκεται στο πιάτο μας, ανεξάρτητα αν πεινάμε πολύ ή λιγότερο.
Με μειωμένη μερίδα στο πιάτο, προχωράμε στο επόμενο βήμα. Εκεί, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα μπαχαρικά, που θα εμπλουτίσουν με τη γεύση και το άρωμά τους το φαγητό μας και θα ξελογιάσουν την όσφρησή μας. Η έρευνα απέδειξε, πως η όσφρηση, παίζει σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία της διατροφής μας και έτσι τα μηνύματα που στέλνει στο εγκέφαλο, είναι καθοριστικά για το αν θα αδειάσουμε ή όχι το πιάτο μας...

Το τελευταίο-και καθοριστικό-βήμα πριν ξεκινήσουμε να τρώμε έχει να κάνει με την «ιεροτελεστία»: «μυρίστε πρώτα το φαγητό σας και ξεκινήστε να τρώτε μασώντας αργά και κάνοντας ενδιάμεσα διαλείμματα», συμβουλεύουν οι επιστήμονες. Όσο για τα αποτελέσματα; Σίγουρα, θα είναι πραγματικά εντυπωσιακά.
Αρκεί να αναφέρουμε, πως από τους συμμετέχοντες στην παραπάνω έρευνα, οι εθελοντές που ξεκίνησαν να προσθέτουν μπαχαρικά στο πιάτο τους, έχασαν… 14 κιλά σε 6 μόλις μήνες ενώ μια μικρή ομάδα εθελοντών-περίπου 100 άτομα-οι οποίοι συνέχιζαν κανονικά τη διατροφή τους χωρίς ενισχυτικά γεύσης ή πρόσθετα μπαχαρικά, έχασαν κατά μέσο όρο περίπου 1 κιλό.

 Via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου