Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αποκτήστε δροσερή αναπνοή, με φυσικά υλικά

 
Ένα πλατύ χαμόγελο, με περιποιημένα δόντια και δροσερή αναπνοή είναι από τα σημαντικότερα ατού. Για να είναι πάντα υγιή τα δόντια και τα ούλα, χρειάζονται τακτικό βούρτσισμα και στοματικές πλύσεις με ειδικά διαλύματα που να εξολοθρεύουν τα βακτηρίδια που αναπτύσσονται στη στοματική κοιλότητα. Μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας διαλύματα και σκόνες καθαρισμού για τα δόντια, με φυσικά υλικά, για να προσφέρετε στον εαυτό σας μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική φροντίδα.

Εκτός από το τακτικό βούρτσισμα και τη χρήση του οδοντικού νήματος κάθε βράδυ, σημαντικό ρόλο παίζει να τρώτε τακτικά γεύματα, γιατί όταν το στομάχι είναι άδειο η αναπνοή μυρίζει δυσάρεστα, και επίσης να πίνετε άφθονο νερό στη διάρκεια της ημέρας ώστε να μην ξεραίνεται το στόμα σας.

Διάλυμα με γαρύφαλο
 
Αυτό το διάλυμα είναι ιδανικό αν υποφέρετε από ευαίσθητα δόντια ή ούλα. Η χαρακτηριστική γεύση του γαρίφαλου είναι έντονη και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη συνταγή αλεσμένα γαρίφαλα ή έλαιο. Αν θέλετε να φτιάξτε μόνη σας το έλαιο, μουσκέψτε μερικά ολόκληρα γαρίφαλα σε ελαιόλαδο αποβραδίς. Θα χρειαστείτε: 1/4 φλιτζάνι βότκα, 1/2 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό, 1/4 κουταλάκι μέλι, 1/4 κουταλάκι κανέλα, 1/2 κουταλάκι αλεσμένα γαρίφαλα ή έλαιο από γαρίφαλα. Αναμείξτε όλα τα υλικά ώσπου να διαλυθεί καλά το μέλι και βάλτε το υγρό σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι. Αν έχετε χρησιμοποιήσει αλεσμένα γαρίφαλα σουρώστε το υγρό. Κάντε πλύσεις με 4 κουταλάκια από το διάλυμα.

Διάλυμα με λεβάντα

Τα φύλλα λεβάντας χαρίζουν φρέσκια αναπνοή και απολυμαίνουν τα ούλα. Αυτό το απαλό, σχεδόν άγευστο διάλυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τονωτική λοσιόν για την επιδερμίδα. Θα χρειαστείτε: 1 κουταλιά της σούπας φύλλα λεβάντας, 1 φλιτζάνι βραστό νερό, 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο. Βάλτε τα φύλλα λεβάντας σε ένα γυάλινο ή κεραμικό πιάτο και περιχύστε με το βραστό νερό. Αφήστε τα να μουσκέψουν για μερικές ώρες και σουρώστε το υγρό. Προσθέστε το ροδόνερο, ανακατέψτε καλά και βάλτε το διάλυμα σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι. Κάντε πλύσεις με το διάλυμα αφού βουρτσίσετε καλά τα δόντια σας.

Διάλυμα με βότανα
 
Θα χρειαστείτε: 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, 1 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό, 1 κουταλιά της σούπας βότκα. Ο δυόσμος και ο μαϊντανός εξολοθρεύουν τα βακτηρίδια στη στοματική κοιλότητα και χαρίζουν φρέσκια αναπνοή. Χρησιμοποιήστε αυτό το διάλυμα πρωί και βράδυ. Αναμείξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για περίπου δύο λεπτά. Σουρώστε το υγρό και τοποθετήστε το σε ένα καθαρό γυάλινο δοχείο. Βάλτε 4 κουταλάκια του γλυκού σε ένα ποτήρι και κάντε πλύσεις στο στόμα σας για 30 δευτερόλεπτα.

Διάλυμα με ροδόνερο

Αυτό το απαλό, σχεδόν άγευστο, διάλυμα, με τη λεπτή ευωδιά των ρόδων μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως τονωτική λοσιόν της επιδερμίδας στο πρόσωπο και στο σώμα. Το ροδόνερο έχει ήπιες αντισηπτικές ιδιότητες και απολυμαίνει τη στοματική κοιλότητα. θα χρειαστείτε: 1 κουταλιά της σούπας βότκα, 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο, 1 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό. Αναμείξτε όλα τα υλικά και βάλτε τα σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι. Ανακινήστε καλά και κάντε πλύσεις με 4 κουταλάκια για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου