Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τα πάντα για τα καλσόν…


 
Έτσι γιατί…τα ντυμένα πόδια μου φαίνονται πολύ πιο σέξι…  ;o)

Λίγη Ιστορία

Όσο περίεργο και αν ακούγεται το καλσόν καθιερώθηκε από τους άντρες ευγενείς τον Μεσαίωνα. Το 1590 έγινε η αφορμή να επινοηθούν οι πρώτες ραπτομηχανές, καθώς η μάλλινη εκδοχή που φορούσαν μέχρι τότε ήταν άβολη και για τα δυο φύλα.

Το 1920 οι γυναίκες άρχισαν να φορούν μακριές κάλτσες από μετάξι , καλωσορίζοντας μια εποχή κατά την οποία η σεξουαλικότητα δεν θα κρυβόταν πια κάτω από στρώσεις υφάσματος.

Τα πρώτα νάιλον καλσόν εμφανίστηκαν το 1940 για να καλύψουν τις ανάγκες των ηθοποιών και των χορευτριών. Μάλιστα το 1955 κέρδισαν πολλούς πόντους κομψότητας όταν τα φόρεσε στα καλλίγραμμα πόδια της η Λέσλι Καρόν στην ταινία «daddy long legs» όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Φρεντ Αστερ.


Πώς φοράω ένα καλσόν;

Μόλις το βγάλετε από το φάκελο καλό είναι να το τεντώσετε 2 - 3 φορές με τα χέρια σας, ώστε να ανοίξει και να πάρει την ελαστικότητά του κι έτσι να μειωθεί η πιθανότητα να σκιστεί κατά την ένδυση από την πίεση που θα ασκήσει κάποιο σας δάκτυλο. Μετά μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες ενδύσεων που εσωκλείονται στους φακέλους.
Αναλυτικότερα ακολουθείται τα παρακάτω βήματα:

1)      Αφαιρέστε τα κοσμήματα από τους καρπούς και τα χέρια σας, βρέξτε τα και σκουπίστε τα ελαφρά, ώστε να παραμείνουν νωπά. Περάστε τους αντίχειρες στο εσωτερικό του καλσόν και τυλίξτε το με τα χέρια καθ΄ όλο το μήκος του μέχρι τη μύτη.
2)      Περάστε τη μύτη του καλσόν στο πόδι και με μια ομοιόμορφη και ταυτόχρονη κίνηση και των δύο χεριών ξετυλίξτε το καλσόν προς τα πάνω, επιμηκύνοντάς το μέχρι το γόνατο. Επαναλάβετε και για το άλλο πόδι.
3)      Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί ώστε να αποφευχθεί το μάζεμα και η συμπύκνωση του καλσόν σε συγκεκριμένα σημεία, και ιδιαίτερα στις περιοχές του αστραγάλου, της γάμπας και του γόνατου.
4)      Συνεχίστε να ξετυλίγετε και να επιμηκύνετε το καλσόν απαλά και βαθμιαία κατά μήκος των μηρών, μέχρι τους γοφούς και κατόπιν μέχρι και τη μέση.
5)      Ακολουθείστε αυτές τις μικρές συμβουλές και θα επιτύχετε την καλύτερη εφαρμογή, τη μέγιστη αντοχή του καλσόν και άριστη ελευθερία κινήσεως.

Τι καλσόν να επιλέξεις ανάλογα με τα παπούτσια!

Εάν επιλέξετε να φορέσετε πέδιλα ή peep toe  τότε πρέπει να προσέξετε πολύ το καλσόν που θα βάλετε.
Προτιμήστε ένα καλσόν που είναι ανοιχτό στα δάχτυλα και η απόχρωσή του είναι κοντινή στην επιδερμίδα σας.
Μπορείτε ακόμη να φορέσετε διχτυωτό καλσόν σε ό,τι χρώμα θέλετε (που βέβαια θα ταιριάζει στην υπόλοιπη εμφάνισή σας), το οποίο όμως θα έχει αραιή πλέξη. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περάσετε τα δάχτυλά σας μέσα από τις τρύπες του καλσόν, γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι αντιαισθητικό.

Αν φορέσετε κλειστά παπούτσια, τότε μπορείτε να επιλέξετε σχεδόν οποιοδήποτε καλσόν.
Λεπτά ή πιο χοντρά, σε πολλά χρώματα, η επιλογή είναι δική σας.
Προσέξτε όμως το χρώμα του καλσόν να ταιριάζει με το όλο ντύσιμό σας. Φυσικά, μπορείτε να φορέσετε και χρώματα που κάνουν αντίθεση με τα ρούχα σας, όμως για πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα αποφύγετε να υπάρχουν περισσότερα από 3 χρώματα στο σύνολο της εμφάνισής σας.

Αν επιλέξετε ένα καλσόν με σχέδια ή δαντέλα, είναι καλό το φόρεμα και τα παπούτσια σας να είναι λιτά, ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι υπερβολικό.
Tip!
*Προτιμήστε καλσόν στο χρώμα του δέρματος. Αν «φύγει πόντος» ...; δεν θα φαίνεται.
* Σε περίπτωση που θέλετε να βάλετε σκούρο καλσόν, πάρτε μαζί σας και ένα δεύτερο καλσόν, γιατί ατυχήματα συμβαίνουν και πρέπει να είστε προετοιμασμένες.

Lady M

οι πληροφορίες είναι από την IDER,και την zougla.gr

2 σχόλια:

  1. Kαλησπέρα κι απο εμένα,
    τι γίνεται όταν είμαστε έξω και βλέπουμε ένα μικρό ποντάκι να ξεκινά την πορεία του στο σκούρο καλσόν μας? Ισχύει ή είναι μύθος το μανό?
    Σ'ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Lilium!

    η αλήθεια είναι ό,τι το μανό σαφώς και βοηθάει, όταν φυσικά το χρησιμοποιούμε σε σημείο το οποίο δεν φαίνεται...

    το άλλο που έχω να σου προτείνω είναι να δοκιμάσεις λακ!

    το καλύτερο όλων όμως είναι,όταν έχουμε κάποιο σημαντικό ραντεβού, ένα δεύτερο καλσόν στην τσάντα μας!

    φιλάκια :o)

    ΑπάντησηΔιαγραφή