Η Lady μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε αυτόματα σε 3 δευτερόλεπτα. Αν δεν μεταφερθείτε κάντε κλίκ εδω
http://ladiespost.wordpress.com
.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μήπως ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείς κάποια από τα καλλυντικά σου;

Save the date  
Τι διάρκεια ζωής έχει το αγαπημένο μου κραγιόν; Για πόσο καιρό ακόμη μπορώ να φοράω την λατρεμένη μου σκιά; Λύσε όλες σου τις απορίες χάρη στην λίστα με όλες τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων μακιγιάζ που ετοιμάσαμε ειδικά για εσένα.
Μακάρι και τα προϊόντα του μακιγιάζ να είχαν την ίδια τύχη με τα κόκκινα κρασιά. Όσο πιο παλιά τόσο πιο καλά! Αντιθέτως κάθε προϊόν μακιγιάζ έχει και την δική του ημερομηνία λήξης. Άλλα μπορούμε να τα έχουμε στο νεσεσέρ μας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα κι άλλα πάλι  είναι τόσο ευαίσθητα που θα πρέπει να τα αλλάζουμε κάθε σεζόν.

Η λίστα που ακολουθεί θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το νεσεσέρ σου σε τέλεια «υγιή κατάσταση», ενώ θα σε μάθει πως να επενδύεις πολύ πιο σωστά επάνω στα αγαπημένα σου προϊόντα μακιγιάζ.  Μην ξεχνάς επίσης ότι οι ημερομηνίες που ακολουθούν ισχύουν όχι από την ημέρα που τα έχεις αγοράσει αλλά από την στιγμή που έχεις ανοίξει και χρησιμοποιήσει την συσκευασία τους.

Μάσκαρα και υγρό eye-liner: 3-4 μήνες
Μην καθυστερήσεις την αλλαγή τους, γιατί παίζεις με την υγεία των ματιών σου με πιθανές μολύνσεις καθώς πρόκειται για πολύ ευπαθή προϊόντα. Ειδικά αν φοράς φακούς επαφής χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Μολύβια ματιών και χειλιών: 3-5 χρόνιαΟι μαθουσάλες του μακιγιάζ περνούν πολλά χρόνια δίπλα μας καθώς λόγω του ότι τα καθαρίζουμε κάθε φορά με την ξύστρα τα ανανεώνουμε, διατηρώντας τα έτσι σε πολύ καλή κατάσταση.

Κραγιόν: Περίπου 2 χρόνια
Αν το χρησιμοποιείς καθημερινά ή το έχεις εκθέσει σε περίεργες συνθήκες όπως υπερβολική ζέστη, και παρατηρήσεις στο προϊόν ρωγμές ή κάποια αλλοίωση στο χρώμα το αντικαθιστάς αμέσως.

Lip gloss: Ενάμιση με 2 χρόνια
Έχουν σχετικά μικρότερη διάρκεια ζωής από τα ανταγωνιστικά τους κραγιόν κι αυτό γιατί η σύστασή τους είναι εντελώς διαφορετική.

Make-Up: Περίπου 2 χρόνιαΟι περισσότερες συσκευασίες είναι πια ειδικά σχεδιασμένες ώστε να παρατείνουν τον χρόνο ζωής τους. Τώρα αν ξεπεράσεις αυτή την ημερομηνία οι πιθανότητες είναι ότι δεν έχεις μείνει και πολύ ικανοποιημένη από το συγκεκριμένο προϊόν για να μην το χρησιμοποιείς τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

Βερνίκια: 1 χρόνος 
Εξαρτάται πάντα από την χρήση που κάνεις και πόσο συχνά φέρνεις το περιεχόμενο του μπουκαλιού σε επαφή με το οξυγόνο.

Ρουζ: 1-2 χρόνιαΑν είναι σε μορφή σκόνης σαφώς κι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Αν είναι κρεμώδη, κι επειδή η σύστασή τους είναι πολύ πιο ευπαθή, λήγουν πιο γρήγορα. Στον έναν χρόνο περίπου. Το κύριο αίτιο πιο αλλοιώνει τη σύνθεση του ρουζ δεν είναι άλλο από την λιπαρότητα του ίδιου του προσώπου μας. Γι’αυτό κι αν θέλουμε να τα κρατήσουμε περισσότερο χρόνο κοντά μας θα πρέπει να πλένουμε πολύ συχνά και πολύ προσεκτικά τα πινέλα με τα οποία απλώνουμε το προϊόν.

Κονσίλερ: 1 με ενάμιση χρόνοΕίναι αρκετά ευπαθή ειδικά όταν είναι σε κρεμώδη υφή. Αν ψάχνεις κάποιο πιο ανθεκτικό προϊόν, αναζήτησε κάποιο σε μορφή στικ ή σκόνης.

Πούδρα: 2 χρόνια
Το μυστικό για να παρατείνεις τη διάρκειά της είναι να πλένεις πολύ τακτικά το σφουγγαράκι ή το πινέλο με το οποίο την απλώνεις. Με αυτόν τον τρόπο τα 2 χρόνια ζωής μπορούν να γίνουν και 3 χωρίς να αντιμετωπίσεις κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σκιές ματιών: 1-2 χρόνιαΣτην συγκεκριμένη κατηγορία ισχύουν τα ίδια με το ρουζ. Αν είναι σε κρεμώδη υφή λήγουν πολύ πιο γρήγορα, ενώ αν είναι σε σκόνη μένουν για μεγαλύτερο διάστημα στο νεσεσέρ σας.

Άρωμα: Περίπου 2 χρόνια Ειδικά αν αντισταθείς και στον πειρασμό να το βάλεις βιτρίνα στο μπουντουάρ σου και το διατηρήσεις σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος θα παρατείνεις αισθητά τη διάρκεια της ζωής του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου